Salotos su avokadais (Julija Vysockaja) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Salotos su avokadais (Julija Vysockaja)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 avokadas,
1 ryšelis garbanotųjų trukažolių (ar kitų lapinių salotų),
1 batonas,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g šoninės.

U ž p i l a s:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai vyno acto,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 190 laipsnių karščio. Nuplautus ir nusausintus salotų lapus sudėkite į plastikinį indelį su dangčiu ir kelias valandas palaikykite šaldytuve. Batoną, prieš tai nupjausčius plutą, įtrinkite česnaku. Batoną sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 8-10 minučių.

Keptuvėje apkepkite šoninę, kol susidarys traški plutelė, nuvarvinkite ant popierinio rankšluoščio. Salotų lapus sudėkite į gilią salotinę. Perpjaukite avokadą perpus, išimkite kaulą. Arbatiniu šaukšteliu iš avokado minkštimo suformuokite nedidelius kamuoliukus, sudėkite juos į salotas, ant viršaus uždėkite keptos duonos gabalėlius ir šoninę. Palaistykite užpilu ir viską sumaišykite.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668