1 avokadas,
1 ryšelis garbanotųjų trukažolių (ar kitų lapinių salotų),
1 batonas,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
100 g šoninės.
U ž p i l a s:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai vyno acto,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 190 laipsnių karščio. Nuplautus ir nusausintus salotų lapus sudėkite į plastikinį indelį su dangčiu ir kelias valandas palaikykite šaldytuve. Batoną, prieš tai nupjausčius plutą, įtrinkite česnaku. Batoną sulaužykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į skardą, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 8-10 minučių.
Keptuvėje apkepkite šoninę, kol susidarys traški plutelė, nuvarvinkite ant popierinio rankšluoščio. Salotų lapus sudėkite į gilią salotinę. Perpjaukite avokadą perpus, išimkite kaulą. Arbatiniu šaukšteliu iš avokado minkštimo suformuokite nedidelius kamuoliukus, sudėkite juos į salotas, ant viršaus uždėkite keptos duonos gabalėlius ir šoninę. Palaistykite užpilu ir viską sumaišykite.