Picos papločio tešla (žiūrėti receptus pica "Margarita").
Į d a r a s:
200 g svogūnų laiškų,
300 g šviežių bulvių,
alyvuogių aliejaus,
arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių arba 2 šaukštai šviežių čiobrelių lapelių,
3 šaukštai vyno acto,
150 g šoninės,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iš anksto iki 220 laipsnių karščio. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę plonu dugnu, įpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite svogūnų laiškus. Svogūnus kepkite atsargiai maišant, kol suminkštės. Pašlakstykite actu. Bulves supjaustykite 2-3 mm storio gabalėliais, užpilkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, pabarstykite čiobrelių lapeliais, druska ir pipirais.
Kuo ploniau iškočiokite picos tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ant tešlos sudėkite svogūnų mišinį, ant viršaus-bulvių ir plonai pjaustytos šoninės gabalėlius. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepimo skardą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10-15 minučių. Pica turi vilioti aukso spalva.