3 kriaušės,
10 graikinių riešutų,
1 šaukštas medaus,
1 ryšelis lapinių salotų (geriausia gražgarsčių),
150 rokforo,
mėtų saujelė.
U ž p i l a s:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sultys,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Graikinius riešutus apkepkite su medumi, sudėkite į lėkštę ar metalinę skardą, kad nesuliptų. Salotų lapus smulkiai supjaustykite. Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
Kriaušes sumaišykite su salotų lapais, įdėkite gabalėliais supjaustyto sūrio ir mėtų. Užpilkite salotas užpilu. Sumaišykite, ant viršaus pabarstykite riešutais. U ž p i l a s. Sumaišykite visus produktus.