450 g karčiojo juodojo šokolado,
150 g riebios grietinėlės,
60 g sviesto,
40 ml konjako,
kakavos miltelių.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite 250 g karčiojo juodojo šokolado. Nedideliame puode užvirinkite 150 g riebios grietinėlės. 60 g sviesto supjaustykite nedideliais gabalėliais ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Supilkite grietinėlę ant šokolado, trumpai palaikykite, plakite šluotele, kol masė taps vientisa.
Sudėkite sviesto gabalėlius, išmaišykite, įpilkite 40 ml konjako, dar kartą gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį plėvele ir bent 3 valandas palaikykite šaldytuve. Dar kartą atsargiai išmaišykite masę. Į puodelį įpilkite šilto vandens ir pamerkite kelis šaukštelius, kad sušiltų.
Nusausinkite šaukštelį, pakabinkite juo triufelių masės ir iškrėskite ant plėvele užklotos pjaustymo lentelės. Iš šio kiekio turėtų išeiti 12 vienodo dydžio skanėstų. Uždenkite juos plėvele ir pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų. Nedideliame puode išlydykite 200 g šokolado.
Užsimaukite plonas gumines pirštines, užpilkite ant delno lydyto šokolado, suvilgykite juo šokolado gumuliuką, o paskui iš karto pavoliokite jį kakavos milteliuose. Paruoštus triufelius palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje ir patiekite.