15 jaunų šparagų ūglių,
5 riekelės Parmos kumpio,
100 g kietojo sūrio,
4-5 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
pagal skonį stambiai maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Šparagus nuplaukite, galiukus nupjaukite, suriškite į ryšulėlį, įstatykite į siaurą puodą su verdančiu vandeniu, kad vanduo apsemtų tik pusę šparagų stiebų, ir 2 min. pavirkite. Atvėsintus ir ant virtuvinio rankšluoščio nusausintus šparagus pasūdykite, apibarstykite pipirais, apšlakstykite citrinų sulčių bei aliejaus mišiniu.
Keletai minučių palikite pastovėti, kad prieskoniai įsigertų. Parmos kumpį paskleiskite ant lėkštės, į vidų įvyniokite po penkis šparagų ūglius, susukite ir išdėliokite lėkštėse. Tiekite apibarsščius šviežiai tarkuoto sūrio drožlėmis. Prieš patiekdami 10 min. palaikykite šaldytuve.