4 bulvės,
2 morkos,
200 g moliūgo,
poras,
2 saliero lapkočiai,
2-3 pomidorai,
125 g makaronų,
300 g viščiukų filė,
svogūnas,
2 l sultinio,
skardinė konservuotų avižirnių,
100 g baltųjų pupelių,
200 g žirnių,
citrininių čiobrelių,
4 šaukštai parmezano,
alyvuogių aliejaus,
125 ml baltojo vyno.
GAMINIMAS:
Bulves, morkas, moliūgą nulupkite ir supjaustykite kubeliais, porą ir saliero lapkočius-žiedais. Pomidorus nuplikykite, odeles nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Makaronus ir pupeles išvirkite, kad būtų kietoki, nukoškite. Viščiukų filė nuplaukite, supjaustykite juostelėmis. Svogūną susmulkinkite ir apkepinkite aliejuje.
Sudėkite daržoves ir kepinkite apie 8 minutes. Sumeskite vištieną ir kepinkite dar 5 min. Viską sukrėskite į verdantį sultinį, supilkite vyną. Kai užvirs, sudėkite makaronus, pomidorus, nusunktus avižirnius. Pagardinkite čiobreliais, druska, pipirais ir užvirinkite. Tiekite sriubą su tarkuotu parmezanu ir baltos duonos skrebučiais.