1 pakelis šaldytų ankštinių pupelių (450-500 g),
8-10 putpelių kiaušinių,
10 mažų šviežių bulvių,
2 saldžiosios paprikos,
300 g tuno su alyvuogių aliejumi,
10-15 vyšninių pomidorų,
1 nedidelis ryšelis svogūnų laiškų,
10-20 kaparėlių,
pusė raudonojo svogūno,
10 šaukštų alyvuogių aliejaus.
U ž p i l u i:
5 šaukštai alyvuogių aliejaus,
pusės citrinos sultys,
1 šaukštas vyno acto,
1 šaukštas Dižono garstyčių,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pupeles paruoškite, kaip nurodyta ant pakelio. Išvirkite šviežias bulves (neskustas) ir putpelių kiaušinius. Virtas bulves supjaustykite ketvirčiais, įpilkite alyvuogių aliejaus. Nulupkite paprikų odelę, išimkite sėklas, smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su salotomis.
Kiaušinius ir pomidorus su supjaustykite puselėmis, sudėkite į salotas, pabarstykite kaparėliais ir smulkiai supjaustytais svogūnais (raudonuoju svogūnu ir laiškais). Sumaišykite visus produktus. Tuną sutrupinkite šakute ir sudėkite ant viršaus.
U ž p i l a s. Garstyčias sumaišykite su citrinų sultimis, įpilkite acto, alyvuogių aliejaus, įberkite druskos, pipirų ir šiek tiek paplakite šakute. Užpilą patiekite atskirai.