Tešlai:
3 kiaušiniai,
8 šaukštai miltų,
6-7 šaukšteliai cukraus,
8 šaukštai krakmolo,
kupinas šaukštelis kepimo miltelių.
Pertepimui:
1/2 l. riebios grietinėlės,
2 šaukštai cukraus,
100 g sukapotų riešutų,
20 g tirpios kapucino kavos,
4 šaukštai kakavos,
kavos pupelių ir plaktos grietinėlės.
GAMINIMAS:
Trynius atskirti nuo baltymų ir sutrinti su cukrumi. Ant trynių dėti išplaktus baltymus pakaitomis su miltais,
sumaišytais su kepimo milteliais ir krakmolu, ir viską sumaišyti. Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą.
Tešlos purumas ir kilimas priklauso nuo to, kaip ištrinti tryniai su cukrumi bei kaip išplakti baltymai. Kepti
iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Perpjauti iškeptą biskvitą į tris dalis. Grietinėlę suplakti su cukrumi ir kapucino kava. Trečdalį grietinėlės
palikti, o į kitą sudėti riešutus ir pertepti tortą. Viršų ir kraštus aptepti palikta grietinėle ir pabarstyti kakava.
Prieš patiekiant į stalą tortą papuošti plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.