1,5 l vištienos arba daržovių sultinio,
3 ryšeliai rūgštynių,
6-8 bulvės,
3 kiaušiniai,
1 ryšelis krapų,
1 ryšelis svogūnų laiškų,
1 ryšelis petražolių,
1 šaukštas sviesto,
200 g riebios grietinės,
jūros druskos,
šviežiai malrų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Dideliame puode įkaitinkite sultinį. Bulves nuskuskite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į sultinį ir virkite 15 minučių. Rugštynes nuplaukite, kruopščiai perrinkite ir nusausinkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, patroškinkite rugštynes ir sumeskite jas į sultinį.
Žalumynus nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Kiaušinius kietai išvirkite, susmulkinkite, sudėkite į lėkštę ir užpilkite karšta sriuba. Patiekite su grietine. Tiekite su bandelėmis su varške. (žiūrėkite receptus).