2 jautienos nugarinės gabalėliai po 200 g,
1 ryšelis gražgarsčių,
8 šaukštai alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelė,
pusės citrinos sultys,
1 arbatinis aukštelis vyno arba balzaminio acto,
jūros druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į tvirtą plastikinį maišelį sudėkite žiupsnelį druskos, pipirų ir jautieną. Gerai išmuškite mėsą kočėlu. Tiesiai į maišelį įpilkite 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus ir palikite mėsą 10 minučių. Įkaitinkite rumbuotą keptuvę. Kepkite kepsnius po 1-2 minutes iš abiejų pusių.
Gražgarstes nuplaukite ir nusausinkite. Likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su citrinų sultimis, actu, druska, pipirais ir smulkintais česnakais. Gautu mišiniu uždarykite gražgarstes. Kepsnius patiekite su gražgarstėmis.