pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos,
3 šaukštai sviesto,
300 g mocarelos,
300 g virto kalakutienos kumpio,
kiaušinis,
pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Atšaldytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo. Kalakutienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viso tešlos lakšto paviršiaus.
Ant višaus tankiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais (dėl gaivos įdarą tiktų pagardinti smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis), tada užklokite likusiu tešlos lakštu. Kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir gražiai užspauskite pirštais.
Likusį kiaušinio baltymą suplakite su tryniu ir aptepkite pyrago viršų. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais. Pyragėlius tinka tiekti kaip užkandį prie daržovių ar paukštienos sultinio.