500 g kiaulienos filė,
1 stiklinė išmirkytų abrikosų,
truputis kiaulienos prieskonių,
300 g lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos,
1 kiaušinis,
truputis rozmarinų (džiovintų arba šviežių),
1 svogūnas,
1/2 stiklinės baltojo vyno,
truputis aliejaus,
pipirų,
kitų mėgstamų prieskonių.
GAMINIMAS:
Kiaulienos filė vidurį įpjaukite ilgu aštriu peiliu ir gerai įtrinkite kiaulienos prieskoniais. Palaikykite 1-2 val. Tada į vidurį prikimškite 1/2 stiklinės išmirkytų abrikosų ir mėsą apkepkite keptuvėje iš visų pusių. Tešlą atšildykite, ant jos dėkite atvėsusią mėsą ir susukite.
Viršuje tešlą truputį įpjaukite, patepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite rozmarinais ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min. Likusius abrikosus supjaustykite, apkepkite su susmulkintu svogūnu, supilkite vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite kelias minutes. Patiekite su kepsniu.