300 g virtų bulvių,
150 g varškės,
2 kiaušiniai,
1 šaukštelis kmynų,
2 šaukštai džiūvėsėlių,
2 šaukštai ruginių miltų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Bulves išvirkite neluptas, nulupkite ir drauge su varške sumalkite mėsmale. Įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite kmynus. Gerai išmaišykite. Atskirai išplakite likusį kiaušinį, pasiruoškite lėkšteles su ruginiais miltais ir džiūvėsėliais. Keptuvėje įkaitinkite nemažą kiekį aliejaus. Iš bulvių bei varškės masės drėgnomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus.
Juos apvoliokite ruginiuose miltuose, tuomet kiaušinio plakinyje, po to-džiūvėsėliuose. Tuoj pat kepkite įkaitusiame aliejuje. Apkepusius rutuliukus trumpam sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai. Tinka ir kaip šiltas užkandis, ir kaip garnyras.