2 pakeliai plikytų ryžių,
2 morkos,
1 maišelis šaldytų žirnelių,
1 indelis konservuotų kukurūzų,
150 g sviesto,
truputis druskos,
cukraus.
GAMINIMAS:
Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Morkas supjaustykite kubeliais, suberkite į pasūdytą bei truputį pasaldintą vandenį ir virkite apie 3 min. Tada suberkite šaldytus žirnelius ir pavirkite dar 3-4 min. Kai morkos ir žirneliai bus suminkštėję, suverskite konservuotų kukurūzų indelį su visu skysčiu.
Pakaitinkite 3 min. Nupilkite vandenį ir į daržoves suberkite išvirusius ryžius. Įdėkite gabaliukais susmulkintą sviestą, išmaišykite, 1-2 min. pakaitinkite ant mažos ugnies, dar kartą išmaišykite ir palaikykite 8-10 min. uždengtame puode. Toks garnyras tinka
,prie žuvies bei paukštienos patiekalų.