T e š l a i:
3,5 stiklinės miltų,
1,5 stiklinės šilto vandens,
šaukštas sausų mielių,
šaukštas aliejaus,
pagal skonį druskos,
cukraus.
Į d a r u i:
150 g fetos,
4 saulėje džiovinti pomidorai,
saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų,
6 pievagrybiai,
keli griežinėliai saliamio,
2 česnako skiltelės,
svogūnas,
pagal skonį pipirų,
graikiško prieskonių mišinio,
po 2 šaukštus aliejaus,
natūralių trintų pomidorų be odelių.
GAMINIMAS:
Mieles ištirpinkite vandenyje ir kelias minutes palikite pastovėti. Miltus persijokite, viduryje padarykite duobutę, supilkite mieles, aliejų, druską, užminkykite tešlą. Ją uždenkite rankšluostėliu ir maždaug 2 val. palikite šiltoje vietoje. Pievagrybius, svogūną ir saliamio dešrą supjaustykite griežinėliais.
Kai tešla iškils, suformuokite nedidelius rutuliukus, juos iškočiokite taip, kad krašteliai liktų storesni. Paruoštos picos paviršių patepkite su česnakais sumaišytais trintais pomidorais, užberkite graikiškų picos prieskonių, ant viršaus dėkite dešros, pievagrybių ir svogūno griežinėlių, smulkintų alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų. Picą pagardinkite pipirais, rozmarinais, apibarstykite smulkinta feta ir iškepkite.