600 g vištienos filė,
5 saulėje džiovinti pomidorai,
saujelė įvairių salotų lapelių (gražgarstės, salotinių sultenių),
150 g šaldytų šparaginių pupelių, raudonasis svogūnas,
150 g čederio sūrio,
saujelė gliaudytų kedrų riešutų,
pagal skonį druskos,
pipirų,
vištienos prieskonių.
U ž p i l u i:
pusė avokado,
pusė raudonos paprikos,
2 česnako skiltelės,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
100 ml alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite užpilą, kad jis kiek pastovėtų ir susimaišytų prieskoniai: avokadą nulupkite, susmulkinkite ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite su smulkinta paprika, kapotais česnakais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Mėsą įtrinkite vištienos prieskoniais ir iškepkite ant grotelių. Salotas nuplaukite, sudėkite į sandarų indą, apie valandą, palaikykite šaldytuve-bus traškesnės, tada sudėkite į dubenį, ant viršaus išdėliokite nusausintus saulėje džiovintus pomidorus, šparagines pupeles, griežinėliais pjaustytą svogūną, čederio drožles, riešutus. Salotas apliekite paruoštu padažu.