200 g ilgagrūdžių ryžių,
200 g vištienos filė,
0,5 l vandens,
4 pomidorai,
apie 300 g jūrų gėrybių mišinio (krevečių, kalmarų, moliuskų),
svogūnas,
2 šaukštai aliejaus,
2 svogūnai,
pagal skonį druskos,
šafranų,
šviežiai maltų baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, sumeskite gabaliukais pjaustytą vištienos filė. Tada suberkite ryžius, prieskonius, viską gerai išmaišykite, dar apie 2 min. pakaitinkite ir tik tada pilkite vandenį.
Kai vanduo užvirs, sumeskite nuluptus smulkintus pomidorus, atitirpintas jūrų gėrybes, gerai išmaišykite ir troškinkite ant labai silpnos ugnies 5-10 minučių. Tiekite su smulkintais žalumynais.