1 vaivorykštinio upėtakio (apie 1,2 kg).
Į d a r u i:
3-4 šaukštų aliejaus,
1 svogūno,
100 g virtų ryžių (rudųjų, laukinių ar tiesiog ilgagrūdžių),
3 šaukštų kedrų riešutėlių,
2 šaukštų razinų,
2 šaukštelių smulkintų petražolių,
0,5 šaukštelio rytietiškų š prieskonių mišinio,
2 šaukštų citrinų sulčių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos pagal skonį.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol gražiai pagels. Sumaišykite apkepintus svogūnus, ryžius, riešutus, razinas, petražoles, citrinų sultis ir prieskonius.
Žuvį nuplaukite, gerai nusausinkite, nuo pagrindinio kaulo įpjaukite dar šiek tiek giliau (tiesiog padarykite daugiau vietos įdarui), pasūdykite. Prikimškite žuvį įdaro ir atsargiai susmeikite papilvę mediniu iešmeliu, kad įdaras neiškristų. Įvyniokite žuvį į foliją ir kepkite 30 min. 180 laipsnių orkaitėje.