T e š l a i:
150 g kvietinių miltų,
4 kiaušinių,
150 ml pieno,
2 šaukštų smulkintų petražolių.
Į d a r u i:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
8 kaimiškų dešrelių,
2 pomidorų.
GAMINIMAS:
Suberkite persijotus miltus į dubenį, padarykite duobutę. Į ją supilkite šiek tiek paplaktus kiaušinius ir šlakelį pieno. Palengva maišykite kiaušinius su miltais ir vis įpilkite pieno, kol sunaudosite visą nurodytą kiekį.
Gerai išminkytą tešlą palikite porą valandų "pailsėti". Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite jame dešreles, kol jos gražiai apskrus. Dešreles suguldykite į skardelę, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius ir 5-10 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Į tešlą įmaišykite smulkiai sukapotas petražoles. Tešlą pilkite ant dešrelių bei pomidorų ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 30-40 min., kol tešla gražiai pagels.