4-6 stiklinių miltų,
1 a.š. sausų mielių,
1-1 1/2 stiklinės vandens,
1/3 stiklinės aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus,
1/3 stiklinės baltojo sauso vyno (jeigu neturite-tiks ir vanduo),
4 šaukštų susmulkintų šviežių rozmarinų,
2 a.š.druskos.
GAMINIMAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite 4 stiklines miltų ir mieles. Iš leto maišydami pilkite vandenį, kol gausite vientisą masę (jeigu reikia-įberkite dar miltų). Dubenį uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluoščiu ir palikite pastovėti 20 min. Supilkite į tešlą aliejų, vyną, druską ir du šaukštus rozmarinų.
Tešlą išimkite ant trupučiu miltų pabarstyto darbastalio ir gerai išminkykite (apie 7-10 min.). Jeigu tešla limpa prie rankų, papildomai įberkite miltų. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir laikykite 1,5-2 valandas kambario temperatūroje. Įkaitinkite orkaitę iki maždaug 200-220 laipsnių.
Tešlą padalinkite pusiau ir suformuokite du papločius. Duonos paviršiuje pirštais suformuokite įspaudus, kad ji tolygiau keptų. Apšlakstykite duoną aliejumi, pabarstykite likusiais rozmarinais. Uždenkite maistine plėvele arba drėgnu virtuviniu rankšluoščiu ir leiskite pastovėti 30 mi.
Kepkite orkaitėje apie 25-30 min., kol duona gražiai pagels. Skaniausia plokščia duona šilta. Tiesiog laužkite, dažykite į tepamą sūrį ar varškę ir mėgaukitės namuose keptos duonos aromatu ir skoniu.