T e š l a i:
1 kg miltų,
1,5 stiklinės pieno,
200 g sviesto,
4 kiaušinių,
1 stiklinės cukraus,
50-60 g mielių,
0,5 stiklinės razinų,
žiupsnelis druskos.
G l a j u i:
1 kiaušinio baltymo,
1 stiklinės cukraus pudros,
trupučio citrinų rūgšties (ant šaukštelio galo).
GAMINIMAS:
Į stiklinę pašildyto pieno sudėkite mieles, įberkite truputį cukraus ir palikite, kad mielės ištirptų. Į dubenį supilkite miltus, mieles ir likusį pieną. Tešlą išmaišykite ir palikite, kad vėl pakiltų. Trynius išplakite su cukrumi, sudėkite į kildinamą tešlą ir išminkykite.
Baigdami minkyti supilkite išlydytą sviestą (nekarštą) ir suberkite razinas (rekomenduojama jas gerai nuplauti, nuplikyti karštu vandeniu, nusausint ir apvolioti miltuose). Viską gerai išminkykite ir palikite tešlą pakilti. Į apvalią kepimo skardą įstatykite tokio pat dydžio, tik aukštesnę popierinę formą (kepimo popierių dar ištepkite sviestu ir tiesiog susiūkite jo kraštus, kad gautumėte aukštą "bobos" formą.
Ant skardos padėkite sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą dugnelį. Trečdalį šios formos pripildykite tešla ir vėl palikite, kad pakultų. Iki vidutinės temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite apie valandą. Ataušinkite kepimo formoje ir tik tada išimkite. Glajų išsukite dubenyje ir užpilkite ant pyrago, kad nuvarvėtų nuo kraštų.