350 g makaronų kriauklelių,
1/2 virtos vištos (gali būti vištos likučiai),
250 g pievagrybių,
2 svogūnai,
1 citrina,
50 g sviesto,
150 g grietinės,
truputis druskos,
pipirų,
muskatų,
50 g sutarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, suverskite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų. Vištieną atskirkite nuo kaulų. Šiam patiekalui galima sunaudoti virtos vištos likučius: sparnelius, nugarėles, kepenėles ir pan. Pievagrybius supjaustykite ir pašlakstykite citrinos sultimis.
Smulkiai supjaustytus svogūnus ir pievagrybius kepkite su 1 šaukštu sviesto tol, kol išgaruos vanduo. Po to įberkite druskos, pipirų, susmulkintų muskatų, supilkite ir troškinkite apie 5 min. Sumaišykite mėsą, grybus ir makaronus (dalį jų palikite viršutiniam apkepo sluoksniui).
Paruoštą masę dėkite į sviestu pateptą formą, ant viršaus sudėkite likusius makaronus, pabarstykite sutarkuotu sūriu ir uždėkite keletą gabaliukų sviesto. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min.