Apkepas su vištiena ir pievagrybiais receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apkepas su vištiena ir pievagrybiais


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

350 g makaronų kriauklelių,
1/2 virtos vištos (gali būti vištos likučiai),
250 g pievagrybių,
2 svogūnai,
1 citrina,
50 g sviesto,
150 g grietinės,
truputis druskos,
pipirų,
muskatų,
50 g sutarkuoto fermentinio sūrio.

GAMINIMAS:

Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, suverskite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų. Vištieną atskirkite nuo kaulų. Šiam patiekalui galima sunaudoti virtos vištos likučius: sparnelius, nugarėles, kepenėles ir pan. Pievagrybius supjaustykite ir pašlakstykite citrinos sultimis.

Smulkiai supjaustytus svogūnus ir pievagrybius kepkite su 1 šaukštu sviesto tol, kol išgaruos vanduo. Po to įberkite druskos, pipirų, susmulkintų muskatų, supilkite ir troškinkite apie 5 min. Sumaišykite mėsą, grybus ir makaronus (dalį jų palikite viršutiniam apkepo sluoksniui).

Paruoštą masę dėkite į sviestu pateptą formą, ant viršaus sudėkite likusius makaronus, pabarstykite sutarkuotu sūriu ir uždėkite keletą gabaliukų sviesto. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-40 min.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668