400 g bulvių,
150 g fetos sūrio,
kiaušinis,
3 šaukštai miltų,
šaukštas miltų,
šaukštas grietinės,
gabalėlis žaliosios poro dalies,
pusė šaukšto citrinos sulčių,
nutarkuota pusės citrinos žievelė,
ryšelis šviežių krapų,
saujelė džiūvėsėlių blynams apvolioti, druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Bulves kruopščiai nušveiskite po tekančiu vandeniu, išvirkite su lupenomis, tada nulupkite ir dar šiltas sugrūskite. Į bulvių košę įmaišykite kiaušinį, šakute sutrupintą fetą, miltus, grietinę, citrinos žievelę ir sultis, tešlą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos masės.
Tada valandai palikite pastovėti, kad įgautų geresnį skonį. Porą ir krapus susmulkinkite, šaukštu įmaišykite į paruoštą blynų tešlą. Iš paruoštos tešlos drėgnomis rankomis formuokite plokščius blynelius, juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir iš abiejų pusių gerai apkepkite keptuvėje. Blynelius galite tiekti su salotomis ir mėgstamu padažu.