2 gerai prinokusios, didelės, minkštos ir sultingos kriaušės,
150 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
3 šaukštai natūralaus jogurto,
pagal skonį druskos,
baltųjų pipirų,
šaukštas riešutų aliejaus,
saujelė graikinių riešutų,
šaukštas citrinų sulčių,
šaukštelis rudojo cukraus.
GAMINIMAS:
Kriaušes kruopščiai nušveiskite po tekančiu vandeniu, tada skersai padalykite į keturias dalis-kriaušę tik įpjaukite, antraip bus sunku sluoksniuoti. Mėlynųjų pelėsių sūrį sutrinkite šakute ir sumaišykite su jogurtu. Susidariusią masę peiliu tepkite tarp kriaušės griežinėlių.
Riešutus susmulkinkite ir, kol dailiai parus, pakepinkite sausoje keptuvėje. Paruoškite padažą: riešutų aliejų išsukite su citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite ir įberkite šviežiai maltų baltųjų pipirų. Paruoštą kriaušę statykite į lėkštelę (ji tvirčiau laikysis, jei apačią lygiai nupjausite), apšlakstykite paruoštu padažu ir užberkite riešutų. (Kriaušes galite tiekti ir su salotų lapeliais).