1 kg lašišos, upėtakio ar kitos žuvies filė,
100 g valytų krevečių,
300 g grybų,
150 g sviesto,
0,5 citrinos sulčių,
5 riekelių batono.
P a p u o š i m u i:
citrinos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Žuvies filė supjaustykite porcijomis, pabarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palaikykite 30 min. Žuvį sudėkite į kepimo indą, sudėkite pusę sviesto, pjaustyto gabaliukais ir iškepkite orkaitėje.
Krevetes ir supjaustytus griežinėliais grybus apkepkite likusiame svieste. Žuvį dėkite į lėkštę, aplinkui išdėliokite grybus, krevetes. Šone dėkite iš batono išpjautas širdeles, paskrudintas svieste. Papuoškite citrina ir žalumynais.