4 kalakutienos filė gabaliukų,
druskos,
pipirų,
4-6 griežinėlių rūkytos šoninės,
4 rozmarino šakelių,
1 svogūno,
po 100 g tamsių ir šviesių vynuogių,
2 šaukštų sviesto,
125 ml vištienos sultinio,
50 g grietinės.
GAMINIMAS:
Kalakutienos filė pabarstykite druska ir pipirais. Kiekvieną gabaliuką apvyniokite šonine, persmeikite rozmarino šakele. Svogūną supjaustykite skiltelėmis. Vynuoges perpjaukite, išimkite kauliukus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite kalakutieną iš visų pusių 4 min.
Tuomet išimkite iš keptuvės, suvyniokite į foliją ir dėkite į 180 laipsnių orkaitę 15 min. Svogūno skilteles apkepkite keptuvėje, kurioje kepė mėsa, sudėkite vynuoges ir troškinkite 4 min. Supilkite sultinį, įdėkite grietinėlės, sudėkite mėsą ir troškinkite dar 5 min. Galite patiekti tiesiog keptuvėje.