1,5 kg kiaulienos kumpio be kaulo,
6 juostelių rūkytos šoninės,
10 mažų svogūnėlių,
šaukštelio paprikos miltelių,
česnako,
šaukšto tarkuoto imbiero,
200 g lašinių,
2 šaukštų skysto medaus,
druskos,
1 citrinos,
aliejaus kepti.
P a p u o š t i:
salotų lapų,
šoninės griežinėlių,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Kumpį įtrinkite druska, paprikos milteliais, imbieru, grūstu česnaku. Palikite valandai šaltoje vietoje. Lašinius supjaustykite kubeliais. Kumpį prismaigstykite lašinukų. 4 svogūnus supjaustykite griežinėliais. Kumpio viršų apdėliokite šoninės juostelėmis ir svogūnais, apriškite siūlu.
Mėsą apkepkite aliejuje, perdėkite į troškintuvą, sudėkite likusius svogūnus, įpilkite truputį vandens. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę, kepkite 1,5 val. uždengusi dangčiu. Kepimo pabaigoje nuimkite dangtį, mėsą apliekite citrinos sulčių ir medaus mišiniu.