M a l t i n u k a m s:
250 g maltos kiaulienos,
250 g maltos jautienos,
1 svogūno,
1 šaukšto majonezo,
1 šaukšto garstyčių,
druskos,
pipirų,
čiobrelių,
1 kiaušinio,
džiūvėsėlių.
P a d a ž u i:
didelio svogūno,
2 skiltelių česnako,
150 g pievagrybių,
50 g sviesto,
šaukšto miltų,
200 ml baltojo vyno,
150 ml vištienos sultinio,
1-2 šaukštų garstyčių,
100 ml grietinėlės,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
čiobrelių,
garnyrui keptų bulvyčių,
cukinijos.
GAMINIMAS:
Svogūną smulkiai supjaustykite, visus kitus produktus sudėkite į mėsą, gerai išmaišykite ir drėgnomis rankomis padarykite nedidelius kamuoliukus. Ant kepimo skardos dėkite groteles ir ant grotelių-kukulius. Galite dėti ir tiesiai ant riebalais pateptos skardos. Pašaukite į 190 laipsnių orkaitę, kepkite apie 40 minučių.
Po 20 kepimo minučių apverskite. Paruoškite padažą. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, apkepinkite aliejuje. Įdėkite smulkintą česnaką, dar pakepinkite. Tada dėkite supjaustytus grybus, trumpai kepkite, įberkite druskos, pipirų, čiobrelių ir dėkite garstyčias. Supilkite vyną, užvirinkite, įpilkite pusę vištienos sultinio.
Išlydykite sviestą, įdėkite šaukštą miltų, grybus. Kai sutirštės, įpilkite grietinėlę ir pakaitinkite. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, įdėkite į padažą, dar minutę pakaitinkite. Iškepusius kukulius sudėkite į padažą ir kaitinkite 1-2 minutes. Jei padažas per tirštas, įpilkite sultinio. Patiekite su bulvėmis.