250 g kepenėlių (paukštienos, jautienos ar kiaulienos),
250 g neriebios kiaulienos (tinka ir jautiena ir veršiena),
120 g lašinukų,
stiklinės grietinėlės,
taurelės brendžio,
3 kiaušinių,
1 trynio,
tarkuoto muskato riešuto,
100 g rūkytos šoninės,
druskos,
pipirų,
šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos.
GAMINIMAS:
Kepenėles ir kiaulieną sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinius, supilkite grietinėlę, išmaišykite. Įpilkite brendžio, įdėkite smulkiai pjaustytus lašinukus, gerai išmaišykite, pagardinkite prieskoniais. Tešlą atšildykite, iškočiokite. Formą patepkite sviestu, išklokite plonais šoninės griežinėliais.
Į tešlos vidurį dėkite paruoštą faršą, suvyniokite, sulipinkite kraštus. Vidurį įpjaukite. Į skylę įstatykite susuktą pergamentinio popieriaus tūtelę-bus kaminas garui išeiti. Tešlos viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Formą su paštetu pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 30-40 min. Paštetą dar 15 min. palikite išjungtoje orkaitėje.