po pusę geltonos, raudonos ir žalios paprikos,
petražolių,
krapų,
druskos,
3 šaukštų želatinos,
700 g riebios varškės,
šaukšto moliūdų sėklų,
400 g mocarelos sūrio,
svogūno,
8 šaukštų aliejaus,
4 šaukštų baltojo vyno acto.
GAMINIMAS:
Paprikas supjaustykite mažais kubeliais, žalumynais (dalį atidėkite puošimui) susmulkinkite. Želatiną ištirpinkite nedideliame kiekyje verdančio vandens. Varškę išmaišykite su želatina, paprika, žalumynais ir moliūgų sėklomis. Masę pagardinkite druska ir pipirais. Formą išklokite folija, dėkite sluoksnį mocarelos sūrio riekelių.
Sudėkite 1/3 varškės masės, vėl dėkite sluoksnį mocarelos sūrio riekelių. Ant viršaus dėkite likusią varškės masę ir mocarelą. Formą padėkite į šaldytuvą 3 val. Padažui: svogūną susmulkinkite, sumaišykite su actu ir aliejumi. Paštetą išimkite iš formos, patiekite su padažu.