1 kg kepenų (jautienos, kiaulienos, vištienos ar kalakutienos),
250 g rūkytos kiaulienos šoninės,
4 plonų griežinėlių lašinių,
1-2 skiltelių česnako,
100 g pjaustyto svogūno,
1/2 šaukštelio maltų pipirų,
2 šaukštelių druskos,
1 šaukšto brendžio.
GAMINIMAS:
Kepenėles supjaustykite gabalėliais, kuo smulkiau šoninę, česnaką, svogūną ir šiek tiek apkepkite. Atvėsinkite, sumalkite mėsmale. Įberkite druskos, pipirų, įpilkite brendžio ir gerai išmaišykite.
Paštetą sudėkite į formą, ant viršaus išdėliokite lašinių griežinėlius, uždenkite kepimo popieriumi ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite apie valandą. Atvėsinkite formoje, tik tuomet dėkite į lėkštę ir pjaustykite.