800 g karpio, plekšnės ir kitos žuvies, 100 g miltų,
100 g pomidorų tyrės,
3 šaukštai aliejaus,
petražolių lapelių.
Graikinių riešutų padažui:
4 šaukštai nuvalytų susmulkintų graikinių riešutų,
vyno acto,
1 saldžioji paprika,
česnakų,
žalios arba maltos kalendros,
šafrano arba maltos ciberžolės,
druskos,
2 stiklinės virinto vandens.
GAMINIMAS:
Paruoštą žuvį supjaustome gabalais, apvoliojame miltuose ir apkepiname aliejuje. Užpilame pomidorų tyre, užverdame, po to supilame graikinių riešutų padažą, paverdame 2-3 min. Žuvį perdedame į pakaitintą lėkštę, apipilame padažu, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tiekiame į stalą.
Padažui susmulkintus graikinius riešutus, smulkiai supjaustytą saldžiąją papriką, česnaką, kalendrą, šafraną arba maltą ciberžolę suberiame į dvi stiklines šalto virinto vandens, įpilame vyno acto ir labai gerai išplakame.