Sausainiai su džiovintais vaisiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sausainiai su džiovintais vaisiais


INGREDIENTAI:

230 g džiovintų figų,
115 g razinų,
60 g džiovintų vyšnių,
60 g džiovintų abrikosų,
šaukšto medaus,
2 šaukštų raudonojo vyno,
šaukšto citrinos sulčių,
170 g riešutų,
druskos,
230 g sviesto (kambario temperatūros),
1/2 šaukštelio trintų gvazdikėlių,
1/2 puodelio cukraus,
1/3 puodelio rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
2 2/3 puodelio miltų.


GAMINIMAS:

Figas ir abrikosus supjaustykite gabalėliais. Dubenyje sumaišykite džiovintus vaisius, riešutus, įdėkite medaus, supilkite vyną, citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos. Uždenkite dubenį ir palikite nakčiai kambario temperatūroje.

Elektriniu plakikliu išsukite sviestą, gvazdikėlius, paprastą ir rudąjį cukrų, kol pasidarys puri masė. Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Tada suberkite miltus ir žiupsnelį druskos, vėl išmaišykite ir dėkite vaisių masę, supilkite skystį.

Padalykite tešlą į dvi dalis ir dėkite ant sviestinio popieriais (30x45). Suformuluokite du maždaug 45 cm ilgio ritinius. Valandai padėkite į šaldytuvą. Supjaustykite tešlos ritinius 1-1,5 cm storio griežinėliais. Dėkite ant skardos, pateptos riebalais, ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 15-20 min., kol švelniai paruduos.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668