230 g džiovintų figų,
115 g razinų,
60 g džiovintų vyšnių,
60 g džiovintų abrikosų,
šaukšto medaus,
2 šaukštų raudonojo vyno,
šaukšto citrinos sulčių,
170 g riešutų,
druskos,
230 g sviesto (kambario temperatūros),
1/2 šaukštelio trintų gvazdikėlių,
1/2 puodelio cukraus,
1/3 puodelio rudojo cukraus,
1 kiaušinio,
2 2/3 puodelio miltų.
GAMINIMAS:
Figas ir abrikosus supjaustykite gabalėliais. Dubenyje sumaišykite džiovintus vaisius, riešutus, įdėkite medaus, supilkite vyną, citrinos sultis, įberkite žiupsnelį druskos. Uždenkite dubenį ir palikite nakčiai kambario temperatūroje.
Elektriniu plakikliu išsukite sviestą, gvazdikėlius, paprastą ir rudąjį cukrų, kol pasidarys puri masė. Įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Tada suberkite miltus ir žiupsnelį druskos, vėl išmaišykite ir dėkite vaisių masę, supilkite skystį.
Padalykite tešlą į dvi dalis ir dėkite ant sviestinio popieriais (30x45). Suformuluokite du maždaug 45 cm ilgio ritinius. Valandai padėkite į šaldytuvą. Supjaustykite tešlos ritinius 1-1,5 cm storio griežinėliais. Dėkite ant skardos, pateptos riebalais, ir pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 15-20 min., kol švelniai paruduos.