Velykinis pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Velykinis pyragas


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
600 g miltų,
20 g šviežių mielių,
250 ml pieno (pašildyto iki kūno temp.),
80 g cukraus,
100 g margarino kepiniams,
2 kiaušinių,
žiupsnelis druskos.

Riešutiniam į d a r u i:
200 g migdolų,
100 g cukraus,
100 g razinų,
1 kiaušinio,
šaukštelio cinamono.

P a p i l d o m a i:
margarino skardai ištepti,
1 kiaušinio aptepti.


GAMINIMAS:

Paruoškite tešlą. Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, supilkite pieno ir išmaišykite. Miltus išsijokite į didelį dubenį, centre padarykite duobutę, į ją supilkite mieles. Šakute nuo duobutės kraštų įmaišykite miltų, kad pasidarytų tiršta tyrelė. Dubenį uždenkite rankšluoščiu ir palikite 10-15 min. pakiltų.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite susmulkintą margariną, cukrų, druską, supilkite pieną. Tešlą minkykite, kol taps tampri, ims pūslėtis ir nebelips prie dubens ir rankų. Baikite minkyti ant gana miltuotos lentos. Tačiau tešla turi išlikti minkšta ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį ir dėkite į švarų dubenį, uždenkite ir palikite kilti, kol padvigubės (apie 1 val).

Paruoškite įdarą. Migdolus užpilkite verdančiu vandeniu, pamirkykite 10 min., po to perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Razinas išmirkykite ir nusausinkite. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir cinamonu, migdolus sumalkite ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Paprastesnis įdaro variantas. Reikės 250 g cukraus, 100 g margarino, 15 g cinamono. Galite pridėti razinų. Viską ištrinkite iki vientisos masės.

Formuokite. Lentą pabarstykite miltais, pakilusią tešlą trumpam perminkykite į stačiakampį. Iškočiokite didelį stačiakampį lakštą (apie 30x70 cm), ant jo tolygiai užtepkite įdarą ir vyniodami nuo ilgosois kraštinės susukite ilgą vyniotinį. Skardą aukštais kraštais ištepkite margarinu, vyniotinį aštriu peiliu supjaustykite vienodo ilgio ritinėliais.

Sustatykite juos į paruoštą skardą palikdami tarpus. Prieš kepdami palikite pyragą apie 30 min. kilti. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, pakilusį pyragą aptepkite kiaušinio plakikliu ir kepkite 30-40 min., kol gražiai pagels.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668