200 g tarkuoto moliūgo,
2 puodeliai miltų,
šaukštas kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
1,5 uodelio pieno,
2 šaukštai cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
pagal skonį druskos,
50 g lydyto sviesto.
Vaniliniam p a d a ž u i:
2 stiklinės pieno,
kiaušinio trynys,
2 šaukštai cukraus,
nutarkuota pusės citrinos žievelė,
vanilinio cukraus pakelis.
GAMINIMAS:
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, tarkuotą moliūgą, kiaušinius, lydytą sviestą ir sumaišykite su miltų mišiniu. Karštuose riebaluose iškepkite nedidelius auksinės spalvos blynelius.
Paruoškite vanilinį padažą: pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, tada nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite išplaktą kiaušinio trynį. Padažą tiekite prie blynelių, papuoštų mėtos lapeliais ir pabarstytų cukraus pudra.
Tokius blynelius galite ruošti ir su apelsinų, šviežių uogų ar šokolado padažais arba valgyti vienus su grietine.