3 baklažanai,
sojų padažo,
2 saldžiosios paprikos,
6 pomidorai,
600 g pievagrybių,
400 g fermentinio sūrio,
3 kiaušiniai,
miltų,
džiūvėsėlių,
žalumynų: bazilikų, krapų,
druskos,
pipirų,
kitų mėgstamų prieskonių.
GAMINIMAS:
Baklažanus suraikykite maždaug pusės centimetro griežinėliais ir sodriai apšlakstykite sojų padažu. Marinuokite apie 20 minučių. Kol baklažanai marinuojasi, galima susmulkinti paprikas, pomidorus, pievagrybius. Stambiai sutarkuokite sūrį, išplakite kiaušinius.
Sojų padažo prisigėrusius baklažanų griežinėlius iš pradžių pavoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje, paskui apibarstykite džiūvėsėliais. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apkepkite iš abiejų pusių.
Iškeptus baklažanus vienu sluoksniu sudėkite į plačią skardą. Apiberkite smulkintomis daržovėmis ir pievagrybiais. Pabarstykite žalumynais, prieskoniais. Užklokite storą sluoksnį tarkuoto sūrio "patalu" ir 40 minučių šaukite į įkaitintą orkaitę. Prie šio apkepo tiks itališka duonelė ir šlakelis baltojo vyno.