250 g juodojo (ne mažiau nei 80 proc.) šokolado,
150 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
pusė stiklinės pieno,
vanilės lazdelė arba šaukštelis vanilės cukraus,
pagal skonį maltų aitriųjų paprikų,
įvairių vaisių,
biskvitų gabalėlių.
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sumeskite į karščiui atsparų dubenį, šį įstatykite į didesnį vandens pripildytą puodą ir ant mažos ugnies ištirpinkite. Tada įdėkite pašildytą grietinėlę, pieną, vanilę, prieskonius, viską gerai išmaišykite.
Dar kiek pakaitinkite ir tik tada supilkite į keraminį fondiu indą, po kuriuo statoma žvakutė. Vaisių ir biskvitų gabalėlius smeikite specialiomis šakutėmis ir mirkykite šokolade.