170 g šaldytų vyšnių (be kauliukų),
170 ml pusiau sauso raudonojo vyno,
40 ml vyšnių likerio,
80 g cukraus,
pusės citrinos tarkuota žievelė,
10 g želatinos.
GAMINIMAS:
Pirmiausia nedideliame kiekyje šalto virinto vandens išbrinkinkite želatiną. Atitirpintas vyšnias kiek nuspauskite, sudėkite į dubenį. Likerį sumaišykite su tarkuota citrinos žievele ir 40 g cukraus. Pilkite ant vyšnių ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Vyšnias sukrėskite į kiaurasamtį, nukoškite ir sutrinkite elektriniu plakikliu. Skystį, kuriame mirko uogos, prikaistuvyje sumaišykite su raudonuoju vynu ir penkias minutes pakaitinkite ant stiprios ugnies.
Nukėlusi nuo viryklės, šiek tiek luktelėkite, tada įmaišykite vyšnių tyrę ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Supilkite į kvadratinį indą ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Supjaustykite kvadratėliais ar stačiakampiais, kiekvieną jų apibarstykite cukrumi.