150 g šaldytų braškių, aviečių arba šių uogų mišinio,
50 g rudojo cukraus,
100 ml aviečių sulčių,
nedidelės citrinos sulčių,
2 šaukštai negazuoto mineralinio vandens (nesūraus),
šaukštas brendžio.
GAMINIMAS:
Atšaldytas uogas sutrinkite elektriniu plakikliu. Aviečių sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų, užvirkite ir palikite, kad atvėstų. Sukrėskite uogų tyrę, supilkite citrinos sultis, mineralinį vandenį, brendį ir gerai išmaišykite.
Kiškite į šaldytuvą ir laikykite, kol masė pradės stingti. Tada pamaišykite ir laikykite šaldytuve, kol ji kiek sustings. Dar sykį išmaišiusi, sukrėskite į taures. Tiekdama puoškite braškėmis, avietėmis arba standžiai plaktos grietinėlės bokšteliais.