5 kiaušiniai,
200 g juodojo šokolado,
150 g sviesto,
3 šaukštai rudojo cukraus,
2 šaukštai miltų,
2 saujos graikinių riešutų.
GAMINIMAS:
Graikinius riešutus susmulkinkite, 150 g šokolado sutrupinkite ir prikaistuvyje sumaišykite su sviesto gabalėliais. Statykite ant ugnies ir maišydama kaitinkite, kol susidarys vientisa masė. Nukėlusi nuo ugnies, įmaišykite miltus. Įmuškite tris kiaušinius, dar įdėkite dviejų kiaušinių trynius ir išplakite viską elektriniu plakikliu.
Įmaišykite smulkintus riešutus (2 šaukštus palikite). Sukrėskite į sviestu išteptas keksiukų kepimo formeles, ant viršaus užberkite po žiupsnelį likusių smulkintų riešutų. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 10-12 minučių. Tiekdama pyragaičių viršų apliekite lydytu juoduoju šokoladu.
Jei šaldiklyje turite užsišaldžiusi braškių ar aviečių tyrės, pakaitinkite ją ant silpnos ugnies su keliais šlakeliais brendžio bei trupučiu rudojo cukraus ir apliekite pyragėlius. Jie bus kitokio skonio, nei aplieti lydytu šokoladu.