400 g maltos veršienos,
100 g fetos,
kiaušinis,
keli žiupsniai maltos mėsos prieskonių,
500 g makaronų kriauklelių,
pagal skonį druskos,
šviežių mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Makaronus suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Sukrėskite į sietelį, gerai nuvarvinkite ir padėkite šiltai. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir gerai suminkykite. Iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite vienodo dydžio kukuliukus. Į kiekvieno vidurį įspauskite po lazdyno riešuto dydžio fetos gabalėlį.
Tada dar sykį kruopščiai pavoliokite tarp delnų. Išdėliokite aliejumi išteptoje nepridegančioje kepimo skardoje ir pusvalandžiui pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę. Karštus makaronus išdėliokite į lėkštes ant viršaus uždėkite po kelis veršienos kukulius. Tiekdami apliekite trintų pomidorų tyre.