1 vidutinio dydžio moliūgas,
500-700 g jautienos (sprandinės, kryžmens arba mentės),
alyvuogių aliejaus,
3 morkos,
2 saldžiosios paprikos,
2-3 svogūnai,
2 česnakai,
1 gražus poras,
1/4 aitriosios paprikos,
1/2 butelio gero baltojo vyno,
1 stiklinė ananasų sulčių,
1 nedidelė skardinė konservuotų pomidorų,
1 nedidelis ananasas,
druskos,
pipirų,
įvairių prieskoninių žolelių.
GAMINIMAS:
Pirmiausia geru šaukštu ir su meile išskobkite moliūgą. Palikite šiek tiek mėsos, tuomet moliūgas ilgiau laiko šilumą. Išimtą minkštimą sudėkite į lėkštę. Dar prireiks. Gabalėliais supjaustykite jautieną, į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir kepinkite, kol gražiai parausta. Supjaustykite daržoves, svogūnus ir taip pat apkepinkite.
Mėsą ir daržoves sudėkite į ketaus puodą, įpilkite pusę butelio vyno, ananasų sulčių ir sukrėskite pomidorus. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 40 minučių. Tada dėkite kubeliais pjaustytus ananasą ir moliūgo minkštimą, pabarstykite prieskoniais. Troškinkite dar 10 minučių.
Troškinį iš puodo dėkite į išskobtą moliūgą ir šaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Palikite 10-15 minučių, kol moliūgas pradės ruduoti, o kraštai-juosti. Ištraukę uždenkite prieš tai nupjautu moliūgo "dangteliu" ir tiekite į stalą.