800g upėtakių,
20g džiovintų baravykų,
40g sviesto,
2 šaukštai miltų,
2 šaukštai grietinės,
prieskoninių daržovių,
druskos.
GAMINIMAS:
Pro pakaklę išdarinėti upėtakiai nuplaunami ir nusausinami, įtrinami druska ir, prikimšus paruošto grybų įdaro, pjūvis užsiuvamas. Upėtakiai pavoliojami miltuose ir apkepinami svieste. Paskui sudedami į troškintuvą su susmulkintomis prieskoninėmis daržovėmis, įpilama truputis sultinio ir troškinama. Baigiant troškinti, supilama grietinė.
Įdarui išmirkyti baravykai apvirinami ir smulkiai supjaustomi, pridedama svieste pakepintų svogūnų, išmaišoma.
Išėmus siūlus, ištroškinti upėtakiai sudedami į pašildytą pusdubenį, apipilami perkoštu padažu, kuriame buvo troškinami, pabarstomi petražolių lapeliais. Patiekiami su virtomis bulvėmis, virtais makaronais ir žaliomis salotomis.