Energetinė vertė: 2420 kcal
K u k u l i a i:
1 kg miltingų bulvių,
druskos,
120 g miltų,
1 kiaušinio trynys,
2 valg. š. kaparių,
baltųjų pipirų.
Į d a r a s:
150 g lašinukų su raumeniu,
2 svogūnai,
1 valg. š. sviesto,
1/4 arb. š. kvapiųjų pipirų.
Be to:
4 valg. š. bruknių kompoto.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu. 30 minučių pavirkite sūriame vandenyje. Nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Bulves sugrūskite grūstuvu arba pertrinkite per sietą. Ataušinkite. Suberkite miltus, kiaušinio trynį ir nusausintus kaparius. Viską gerai išminkykite.
Pabarstykite druska ir pipirais. Dideliame puode užvirinkite vandens su druska. Pasidarykite maždaug 4 cm skersmens kukulį-bandinuką. Įmeskite jį į verdantį vandenį ir pavirkite 15 minučių. Tuo tarpu pasidarykite įdarą. Lašinius supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite.
Sviestą pakaitinkite keptuvėje, sudėkite į ją lašinius ir svogūnus ir 10 minučių pakepkite ant vidutinės ugnies. Pabarstykite kvapiaisiais pipirais. Iš bulvių tešlos miltuotomis rankomis padarykite maždaug 4 cm skersmens kukulius. Viduryje įspauskite duobutę. Įdėkite įdaro ir vėl užspauskite kukulį.
Kukulį-bandinuką išimkite iš vandens ir paragaukite. Jei jis geras, vėl užvirinkite vandenį ir pusę kukulių 15 minučių pavirkite. Kukulius išgriebkite. Nuvarvinkite. Sudėkite ant šiltos lėkštės ir padėkite šiltai, kol išvirsite likusius kukulius. Ant stalo padėkite prie kukulių bruknių uogienės. Toks garnyras tinka prie žvėrienos ar troškintų grybų.