800 g šaldyto starkio filė,
prieskonių,
aliejaus kepimui,
1 kiaušinis,
2-3 šaukštai miltų,
2-3 svogūnai,
20 g sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Saldyto starkio filė atšildoma, supjaustoma gabaliukais ir palaikoma marinate. Iš kiaušinio, miltų, pieno ar vandens užmaišoma geros grietinės tirštumo tešla, joje pamirkomi marinuoti žuvies gabaliukai ir kepami dideliame riebalų kiekyje apverčiant, kol parusvės. Iškepę karšti žuvies gabaliukai sudedami eilute į pašildytą pusdubenį, užpilami trupučiu sviesto ir apdedami pakepintais svogūnais. Atskirai patiekiamos karštos daržovės (troškinti žalieji žirneliai, morkos, žiediniai kopūstai). Galima valgyti ir šaltą. Tada atskirai duodamas majonezas.