Energetinė vertė: 2360 kcal
1 kg miltingų bulvių,
druskos,
150 g miltų,
1/2 arb. š. ką tik sutarkuoto muskato,
4 kiaušinių tryniai,
80 g sviesto,
miltų pabarstyti,
sviesto pašlakstyti,
50 g tarkuoto Parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite šepetėliu po vandens srove. Nusausinkite virtuviniu popieriumi. Kepamąją skardą storai pabarstykite druska ir sudėkite į ją bulves. Skardą statykite į iš anksto pakaitintą orkaitę ties viduriu. Kepkite 45 minutes 220 laipsnių karščio temperatūroje.
Bulves išimkite ir palikite, kad praauštų. Tuomet nulupkite ir sugrūskite grūstuvu dideliame inde. Viduryje įspauskite duobutę. Suberkite miltus, druską, muskatą, kiaušinių trynius ir sviesto gabaliukus. Miltuotomis rankomis išminkykite tešlą.
Dideliame puode užvirkite vandens su druska. Dviem arbatiniais šaukšteliais atgnybkite tešlos gabaliukus ir porcijomis virkite 10 minučių. Vanduo neturėtų virti, nes priešingu atveju kukuliukai subyrės.
Išimkite ir palaikykite ant sieto, kad nulašėtų vanduo. Padėkite šiltai, kol išvirsite visus. Pašlakstykite ištirpintu sviestu ir pabarstykite sūriu. Pateikite kartu pomidorų padažą.