Energetinė vertė: 3540 kcal
1 kg miltingų bulvių,
druskos,
250 g grietinėlės,
3 kiaušiniai,
ką tik sutarkuotas muskato,
100 g kumpio,
250 g lašinių su raumeniu,
sviesto arba margarino formai ištepti,
1/2 ryšulėlio svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, gerai nuplaukite šaltu vandeniu. Nuvarvinkite. Sudėkite į verdantį, pasūdytą vandenį. 20 minučių pavirkite. Nukoškite ir sausai išgarinkite. Bulves inde sugrūskite. Supilkite du trečdalius grietinėlės ir įmuškite visus kiaušinius, gerai išmaišykite. Pabarstykite druska ir muskatu. Kumpį supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais ir suberkite į bulvių masę.
Lašinius supjaustykite kubeliais. Pagruzdinkite juos 5 minutes keptuvėje. Ugniai atsparią formą ištepkite sviestu arba margarinu. Sudėkite Ofentori. Užpilkite likusia grietinėle. Pabarstykite kaeptais lašinių kubeliais. Formą statykite į iš anksto pakaitintą orkaitę ties viduriu. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių karščio temperatūroje.
Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Išimkite Ofentori iš orkaitės, pabarstykite svogūnų laiškais ir karštą neškite ant stalo. Čia tinka mišrios salotos ir tarkuotas Ementalio sūris.