Energetinė vertė: 5220 kcal
500 g miltingų bulvių, išvirtų iš vakaro,
100 g kvietinių miltų,
1 kiaušinis,
2 kiaušinių tryniai,
100 g vaisinio cukraus,
50 g maltų aguonų,
3 dideli, išnokę mangai,
40 ml baltojo vyno,
2 valg. š. klevų sirupo,
druskos,
200 g sviesto arba margarino,
100 g aguonų grūdelių.
Vanilės p a d a ž a s:
250 g grietinėlės,
2 valg. š. kiaušinių likerio,
išskobta iš iš 1 vanilės lazdelės tyrė,
4 kiaušinių tryniai,
30 g vaisinio cukraus.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite ir sugrūskite grūstuvu. Suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, kiaušinio trynį, 50 g vaisinio cukraus, aguonas ir išminkykite rankomis lygią tešlą. Uždenkite ir 20 minučių palikite. Tuo metu nulupkite mangus. 2 vaisių minkštimą padalykite skiltelėmis ir išimkite kaulus, supjaustykite mažais kubeliais.
Kubelius sumaišykite su bulvių tešla. Likusio mango minkštimą maišikliu išplakite su baltuoju vynu ir klevų sirupu ir pertrinkite per sietą. Dideliame puode užvirkite pakankamai daug vandens. Sviestą arba margariną ištirpinkite ant mažos ugnies keptuvėje, suberkite likusį vaisinį cukrų, aguonų grūdelius ir sumaišykite.
Vanilės padažui pakaitinkite grietinėlę, su kiaušinių likeriu ir vanilės tyre. Kiaušinių trynius išplakite su vaisiniu cukrumi metaliniame indelyje virš vandens garų ir supilkite į jį karštą grietinėlės mišinį. Ant mažos ugnies plakite tol, kol padažas sutirštės. Iš bulvių masės padarykite mažus kukulius ir vos verdančiame pasūdytame vandenyje pavirkite, kol jie iškils į paviršių.
Su kiaurasamčiu išgriebkite kukulius, gerai juos nuvarvinkite ir pavoliokite svieste su aguonomis. Vanilės padažą supilkite į didelę lėkštę, kukulius išdėliokite viduryje.