Energetinė vertė: 2940 kcal
1 jauna mėsinga višta (1,2 kg ),
druskos,
juodųjų pipirų,
2 valg. š. miltų,
1 kg nebirių bulvių,
4 artišokų dugneliai (konservuoti),
2 česnako skiltelės,
120 g sviesto,
kepamojo aliejaus,
1 valg. š. susmulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Nuplautą ir virtuviniu popieriumi apsausintą vištą aštriu peiliu arba virtuvinėmis žirklėmis padalykite į 8 dalis, nugarkaulį pašalinkite. Vištienos gabaliukus pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Artišokų dugnelius nuvarvinkite ir susmulkinkite. Sutraiškykite nuluptas česnako skilteles. 50 g sviesto pakaitikite keptuvėje ir rusvai apkepkite vištienos gabaliukus iš abiejų pusių. Išimkite iš keptuvės ir pastatykite šiltai. Kepsnio sultis taip pat pasidėkite šalia. Bulvių griežinėlius trumpai pakepkite aliejuje.
Artišokus, česnaką ir petražoles sumaišykite ir suberkite ant bulvių. Taip pat pabarstykite druska ir pipirais ir nuimkite nuo vyryklės. Formą išklokite aliuminio folija arba apkepo formą gerai ištepkite sviestu. Dugną ir šonus išdėkite bulvių griežinėliais. Išdėliokite vištienos gabaliukus ir uždenkite likusiomis bulvėmis.
Viršų pabarstykite sviesto gabaliukais. Versdami iš formos su folija, pridenkite truputį mažesne kepimo forma. Apkepą kepkite iš anksto pakaitintoje orkaitėje apačioje 200 laipsnių karščio temperatūroje 50-60 minučių, kol apkepas įgaus rusvą spalvą.