Energetinė vertė: 2220 kcal
1 didelė perlinė višta,
3 valg. š. lydyto sviesto,
1/8 l vištienos sultinio,
500 g griežčių,
200 g morkų,
400 g mažų nebirių bulvių,
žiupsnis druskos,
pipirų,
čiobrelių,
žiupsnis cukraus,
1/8 l baltojo vyno,
1 valg. š. Marko arba Grappa (išspaudų degtinės).
GAMINIMAS:
Perlinę vištą padalykite pusiau ties nugara. Išimkite nugarkaulius ir padalykite mėsą į 8 dalis. Sparnelių galiukus nupjaukite. Nulupkite odą, išimtus kaulus apkepkite, įdėję 1 valg. š. lydyto sviesto. Vištienos sultinį supilkite ant kaulų ir 30 minučių pavirkite. Išvirtą sultinį perkoškite per sietą.
Griežčius ir morkas nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite ketvirčiais. Vištienos gabaliukus lėtai kepkite, ištirpinę 1 valg š. lydyto sviesto. Pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais. Sudėkite morkas ir griežčius, apkepkite, pabarstykite cukrumi ir spverskite. Mėsą užpilkite baltuoju vynu, pridenkite ir patroškinkite 20 minučių.
Tuo tarpu bulves rusvai apkepkite keptuve lydytame svieste ir sudėkite kartu su vištiena. kai tik višta iškeps, ją kartu su daržovėmis išimkite iš keptuvo. Daržoves ir vištieną sudėkite ant šiltos lėkštės ir padėkite šiltai.
Kepsnio sultis ir likusį sultinį nuvirkite, kad liktų maždaug 1/8 l padažui. Sudėkite garstyčias ir įpilkite degtinės, gerai išmaišykite, dar kartą užvirkite ir, prieš nešdami ant stalo, užpilkite šiuo padažu vištieną.